Nojapyörä apuvälineenä

Kolmipyöräinen nojapyörä sopii erittäin hyvin sellaiselle henkilölle, joka vamman, tasapainohäiriöiden tai muun vastaavan syyn takia ei pysty tavallisella kaksipyöräisellä polkupyörällä ajamaan. Sähköavusteisena ajaminen on vieläkin mukavampaa ja pidemmätkin lenkit sujuvat vaivatta

UUTTA syksyllä 2021, nelipyöräinen nojapyörätandem vuokrattavana. Katso lisää täältä.
 

Meillä on useita tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat kertoneet elämänlaatunsa parantuneen huimasti nojapyörän hankkimisen jälkeen. Olemme tekemässä prototyyppiä uudenlaisesta nojapyöräkonseptista. Tähän sivusta avoimeen kolmipyörään on helppo istua: ei jalan nostoja keskiputken yli. Siihen voi siirtyä helposti vaikka suoraan pyörätuolista. Polkeminen onnistuu vaikka yhdellä jalalla ja kauppatavarat kulkevat kätevästi mukana suuressa ja lukittavassa takaboksissa. Sivunojakki on saatavana myös sähköavusteisena.
Sivunojakin ensiesittely oli K-50 messuilla Tampere-talossa toukokuussa 2018.


Erikoisvarusteltu ICE Adventure HD on markkinoiden ainoa isolle kuskille tarkoitettu nojapyörä. Painomaksimi ajajan ja tavaroiden kanssa peräti 150 kg! Korotettu istuin ja lisätuet helpottavat istumaan laskeutumista. Onnistuupa tällaisella kolmipyörällä ajaminen, vaikka toinen puoli olisi halvaantunut, kunhan jalat kiinnitetään kunnolla polkimiin. Kaatumisvaarahan on kolmipyöräisellä nojapyörällä huomattavasti pienempi kuin korkeammalla perinteistä polkupyörää muistuttavalla kolmipyörällä. Hasen turvavyöt tuovat lisäturvaa sellaisille ajajille, joilla on ongelmia yläkropan hallinnassa.

Lisätietoa Azubin erikoisratkaisuista.
 
Lisätietoa Hasen erikoisratkaisuista.

Apuvälinevaihtoehtoja nojapyörään Hostelshoppen sivuilta.

Katso onnettomuudessa vammautuneen Paul Pritchardin huikea matka. Pyörän rakenteiden selostus kohdassa 3:20.