Nojapyörät

Nojapyörä, mikäs sen mukavampaa.

Kaksipyöräinen nojapyörä sopii vauhdikasta menoa kaipaavalle, kolmipyöräinen tadpole (kaksi pyörää edessä, yksi takana) trike on taas hyvä valinta sellaiselle polkijalle, joka haluaa ajaa rauhallisemmin ilman tasapainoilua. Talven liukkaille trike on taas turvallisin valinta.

Sähköavusteinen nojapyörä on hyvä valinta silloin, kun haluat ajella rennosti pitkiäkin matkoja, tai ajoreittisi sisältää paljon ylämäkiä. Nojapyörällä ylämäkeen ajaminen on erilaista kuin ns. pystypyörällä, koska et voi käyttää omaa painoasi apuna seisten ajaessa. Toisaalta ilmanvastus on nojapyörässä huomattavasti pystypyörää pienempi ja sanotaankin, että sen minkä ylämäessä pystypyörälle häviää, sen alamäessä ja tasaisella voittaa.

Sähköavusteinen nojapyörä on vihreä valinta työmatkoille. Ajat helposti 15-25 km työmatkat hikoilematta ja saat kuitenkin reilusti liikuntaa sekä säästät ympäristöä ja rahaa.

Täyskatetulla kinnerillä eli velomobiililla on täysin mahdollista korvata yksityisautoilu työmatkoilla kokonaan. Kaarikinnerin suunnittelemalla Arcus-kinnerillä on ajettu ympärivuotisia työmatkoja jo useita vuosia niin Suomen talvessa, Saksassa, USA:ssa kuin Man-saarillakin. Sähköavusteinen kinneri vastaa mukavuudessaan jo pikkuautoa ja on paljon ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto. Vaikka uuden kinnerin hinta (6000-10000€) polkupyörään verrattuna on varsin korkea, maksat sen muutamassa vuodessa takaisin säästettyinä bensa-, liikennevakuutus- ja ajoneuvoverokuluina. Edistät samalla myös terveyttäsi.